ChemDry Wil Bohnen

Thijs Glorieusstraat 11

Oosterhout

0162 - 49 91 97

1e hulp bij vlekken

We hebben speciale vlekkenmiddelen in ons assortiment die u prima kunt gebruiken als 1e hulp bij ongelukken. Dit zijn onze "Vlekkenblusser, welke is afgeleid van onze professionele methoden en een middel tegen olie- en vet vlekken in de vorm van een spuitbus. Beide zijn een onmisbare hulp in huis, kantoor, auto etc. Deze producten zijn rechtstreeks via ons te verkrijgen of online in de landelijke ChemDry webshop.

De volgende tips helpen u bij het verwijderen van veel voorkomende vlekken, zoals frisdrankvlekken, wijnvlekken of koffievlekken.

  • Reageer direct, hoe langer u wacht, hoe moeilijker de vlek zich laat verwijderen.
  • Bepaal de soort vlek, zodat u de beste middelen kunt kiezen om de vlek te verwijderen.
  • Schep de resten weg met een lepel of een bot mes. Werk daarbij van buiten naar binnen.
  • Ga niet wrijven. De vlek komt dan dieper in de stof.
  • Gebruik onmiddellijk de ChemDry Vlekkenblusser of de Grease & Oil Remover. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de meest gangbare vlekken (ook oude)  te verwijderen zonder nadelige gevolgen voor de stoffering. Lees hierbij wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing.
  • Dep de vlek net zolang met een witte absorberende doek of keukenrol tot de vlek geheel is verdwenen of tot dat de doek geen vuil meer opneemt. Dep van buiten naar binnen.
  • Herhaal zo nodig de behandeling. Ga hierbij voorzichtig te werk, zonder hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek dan groter wordt en dat u de vezels beschadigt.
  • Gebruik geen wasmiddelen. Omdat de samenstelling van wasmiddelen niet geschikt is voor tapijtreiniging, bestaat de kans dat u het tapijt beschadigt.

Gebruik nooit bleekmiddelen, tenzij de informatie over uw tapijt anders vermeldt.

Let op: als u een vlekverwijderaar op meubelstoffen gebruikt, is het vaak beter het product op een doek te spuiten en vervolgens met de doek de vlek te behandelen.

Het kan voorkomen dat er na behandeling geen vuil meer uit uw vloerbedekking of meubelstof komt en dat de vlek toch nog zichtbaar is. In dat geval zal de kleurstof van het vuil (denk aan koffievlekken, theevlekken en wijnvlekken) diep in de vezel getrokken zijn. Neem in dat geval dan contact op met ons. We kunnen u adviseren en informeren wat er nog mogelijk is.